Glas

Achtergrond

Marktupdate 12 augustus: Terugval na gestegen sla-prijzen.

Na een redelijk stabiele periode vertonen slaprijzen even een opleving, die vandaag echter weer stopte.

Al een hele tijd laten richtprijzen voor sla voor de klok een vrij stabiel patroon zien, met een gemiddeld slechts heel lichtjes dalende lijn. Op 3 augustus leek even een kleine opleving waarneembaar, maar deze zette toen niet door.

Dat is nu anders. Vanaf 8 augustus was een flinke stijging te zien. Op die datum deed de 44 kilo nog 12 tot 16 cent. Een afvlakking op 10 augustus kon de verdere stijging niet tegenhouden. Op 11 augustus werden prijzen van 44 en 58 cent genoteerd.

Helaas bleek er vandaag een einde gekomen aan de betere prijsvorming, en zakten de prijzen weer terug naar 30 en 35 cent per krop. Het is niet te hopen dat dezelfde lijn als 2014 volgt, waar na een eveneens korte positieve opleving rond deze datum een forse prijsval plaats vond.

Of registreer je om te kunnen reageren.