Glas

Achtergrond

Paprika-prijs daalt

Na een redelijk stabiele week, lieten klokprijzen voor rode paprika deze week een dalende trend zien.

Waar richtprijzen voor paprika rood voor de klok begin deze week nog boven de 2 euro per kilo lagen voor de 181/221 sortering, zakte dit in een paar dagen in naar 1,37 tot 1,46 euro. Ondanks deze daling liggen de prijzen nog altijd boven het niveau van vorig jaar in dezelfde periode.

Bij de gele paprika is een vergelijkbare trend waar te nemen, al was de prijsdaling daar minder stijl bij dezelfde 181/221 sortering. Van tegen of net boven de 2 euro daalde de prijs in de afgelopen dagen naar rond de 1,70 en 1,80 euro per kilo gisteren (donderdag). Vandaag was een licht herstel waar te nemen, richting 1,75 tot 1,90 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.