Glas

Achtergrond

Veilingupdate 24 juni: slaprijzen glas redelijk stabiel

Vanaf eind vorige week vertonen de glassla-klokprijzen een vrij stabiel verloop op een niveau van tegen een dubbeltje per krop.

Maandag 13 juni lagen de richtprijzen voor de klok bij glassla rond de 0,30 euro. Daarna gleden ze in een vrijwel rechte lijn af, om rond vrijdag 17 juli op de Belgische veilingen te eindigen tussen 8 en 12 cent.

Sinds die laatste datum is een vrijwel rechte horizontale lijn in de prijsgrafieken te zien, met rond de 8 of 9 cent per krop.

Geleidelijker afbouw

Vorig jaar waren net voor het weekend van 13 juni vergelijkbare prijzen van 30 cent te zien, maar stortte de prijs daarna ineens helemaal naar beneden tot 12 of 13 cent om daarna ook rond de 10 cent te blijven hangen. Dit jaar is dus een geleidelijker afbouw over een week tijd waar te nemen.

 

Stel zelf prijsgrafieken voor glassla samen met de klokprijzen-applicatie van GFactueel.

Of registreer je om te kunnen reageren.