Glas

Achtergrond

Veilingupdate 8 april: kropsla toont korte opleving

Waar slaprijzen halverwege de week even leken op te krabbelen, zakten de klokprijzen vandaag toch weer terug.

Bij veiling REO werd woensdag 43 en 44 cent betaald voor 470 en 500 grams kroppen. Bij BelOrta tikten kwamen die prijzen gemiddeld ook op 47 en 44 cent uit. Een welkome stijging na eind vorige week en afgelopen maandag, toen de sla het met 0,12 tot 0,17 euro per krop moest doen.

De opleving wist het niet tot en met vandaag vol te houden. Bij REO werden weer iets lagere prijzen van 27 en 31 cent genoteerd. BelOrta kwam gemiddeld ook niet hoger dan 29 en 32 cent voor de 47ers en 50ers.

Vorig jaar moest de sla het rond deze dagen met 25 tot 28 cent doen.

Redactie Groenten & Fruit

Of registreer je om te kunnen reageren.