Glas

Achtergrond

Optimistischer stemming op tuinbouwbeurs

Standhouders op de Tuinbouwrelatiedagen in Gorinchem proefden een duidelijk betere stemming bij telers dan vorig jaar, met meer bereidheid om weer na te gaan denken over investeren.

Ook projectontwikkelaars van glastuinbouwgebieden proeven weer een voorzichtige oriëntatie op eventuele vestiging. Verder was er op de beurs weer volop gelegenheid om bij te praten over nieuwe ontwikkelingen.

Foto

 • Diverse leveranciers van groeilicht, zoals Lemnis...

  Diverse leveranciers van groeilicht, zoals Lemnis...

 • ...en Hortilux, toonden hun meest recente armaturen.

  ...en Hortilux, toonden hun meest recente armaturen.

 • In diverse stands, zoals hier bij August Storm, presenteerden zich aanbieders van WKK-onderhoud. Zeker bij wat oudere motoren die langer worden aangehouden, kan dit een aantrekkelijk alternatief zijn voor vaste onderhoudscontracten met de WKK-leverancier.

  In diverse stands, zoals hier bij August Storm, presenteerden zich aanbieders van WKK-onderhoud. Zeker bij wat oudere motoren die langer worden aangehouden, kan dit een aantrekkelijk alternatief zijn voor vaste onderhoudscontracten met de WKK-leverancier.

 • Brinkman introduceert een verstrooier voor biologische bestrijders. Het vergroot de overlevingskans van de beestjes t.o.v. de gangbare verblazers. Ook de reikwijdte van de verspreiding is volgens de toeleverancier beter.

  Brinkman introduceert een verstrooier voor biologische bestrijders. Het vergroot de overlevingskans van de beestjes t.o.v. de gangbare verblazers. Ook de reikwijdte van de verspreiding is volgens de toeleverancier beter.

 • Bij tijdelijke behoefte aan extra transportbanden voor verpakkingswerkzaamheden, kan het zelf in elkaar zetten van kunstof modules een kostprijstechnisch interessant alternatief zijn voor het laten installeren van RVS-systemen.

  Bij tijdelijke behoefte aan extra transportbanden voor verpakkingswerkzaamheden, kan het zelf in elkaar zetten van kunstof modules een kostprijstechnisch interessant alternatief zijn voor het laten installeren van RVS-systemen.

 • Bij Ludvig Svensson zelf kijken wat de nieuwste generatie schermdoeken voor verbeterd effect geeft op de diffusiteit.

  Bij Ludvig Svensson zelf kijken wat de nieuwste generatie schermdoeken voor verbeterd effect geeft op de diffusiteit.

 • Bijpraten over de ontwikkelingen en ervaringen bij recent geïntroduceerde technieken. Zoals de Triton bioreactor die gezond microbiologisch leven in het substraat bevordert, waarbij inmiddels veel geleerd is over het in toom houden van verstorende biofilm-aangroei.

  Bijpraten over de ontwikkelingen en ervaringen bij recent geïntroduceerde technieken. Zoals de Triton bioreactor die gezond microbiologisch leven in het substraat bevordert, waarbij inmiddels veel geleerd is over het in toom houden van verstorende biofilm-aangroei.

 • De kas tijdens de teeltwisseling ontsmetten via turbofoggen komt steeds meer in de belangstelling te staan, merkt Marel loonwerk. In anderhalf uur kan een blok van 10 hectare aangepakt worden. De straaljagerkracht waarmee de fijne nevel wordt voortgestuwd maakt dat ontsmettingsmiddel overal goed terecht komt.

  De kas tijdens de teeltwisseling ontsmetten via turbofoggen komt steeds meer in de belangstelling te staan, merkt Marel loonwerk. In anderhalf uur kan een blok van 10 hectare aangepakt worden. De straaljagerkracht waarmee de fijne nevel wordt voortgestuwd maakt dat ontsmettingsmiddel overal goed terecht komt.

 • De Restrain Generator zet ethanol om in ethyleengas, om de afrijping van tomaten te bevorderen aan eht einde van de teelt. Het apparaat heeft een CTGB-toelating.

  De Restrain Generator zet ethanol om in ethyleengas, om de afrijping van tomaten te bevorderen aan eht einde van de teelt. Het apparaat heeft een CTGB-toelating.

 • Groen Agro control heeft de verhoudingen tussen onder andere kationen en anionen bij haar opname-analyse heel inzichtelijk gemaakt, zoadat telers een nog beter stuurmiddel hebben om hun bemesting aan te passen.

  Groen Agro control heeft de verhoudingen tussen onder andere kationen en anionen bij haar opname-analyse heel inzichtelijk gemaakt, zoadat telers een nog beter stuurmiddel hebben om hun bemesting aan te passen.

Of registreer je om te kunnen reageren.