Glas

Achtergrond

Veldslaroosjes breken opnieuw door 10 euro-grens

Veldslaroosjes, de kortbladige variant die voornamelijk in België wordt geteeld, hebben een nieuwe piek in de prijsvorming bereikt. Eind vorige week was de klokprijs van de hoofdsortering bij BelOrta gemiddeld €10,18 per kilo.

De hoge klokprijs lijkt zich deze week redelijk te kunnen handhaven. Gisteren was de middenprijs precies €10 bij BelOrta, terwijl het aanbod voor de klok een derde hoger lag ten opzichte van afgelopen vrijdag. Op veiling REO was de prijsvorming, met minder dan een derde van het volume van BelOrta, een stuk minder gunstig. De middenprijs kwam gisteren niet hoger dan €7,80. De prijspiek is de tweede in drie weken tijd. Half november piekte de klokprijs van veldsla bij BelOrta vrij plotseling en kort (twee dagen) tot ruim boven €10 per kilo. Daarna zakte hij weer naar een niveau van circa €6 tot €8 per kilo.

Veldslaroosjes breken opnieuw door 10 euro-grens

September juist slecht

Het prijsniveau van veldslaroosjes is sinds eind week 45 veel beter dan de voorbije jaren. Vorig jaar kwam de middenprijs tot half december niet hoger dan €2,50 per kilo. In 2015 lagen de prijzen in september veel hoger dan dit jaar: drie weken lang boven €3 per kilo met een piek van drie dagen boven €7 per kilo. Dit jaar kwamen de klokprijzen in die periode juist wekenlang niet boven €0,50 cent per kilo uit. In 2014 was de prijsvorming een groot deel van het najaar teleurstellend, maar bracht de tweede helft van december mooie prijzen.

Veldslaroosjes breken opnieuw door 10 euro-grens

Of registreer je om te kunnen reageren.