Glas

Achtergrond

Westvoorne helpt verspreid glasbedrijf stoppen

De gemeente Westvoorne compenseert de sloop van een glastuinbouwbedrijf met het recht op drie compensatiewoningen.

In totaal verdwijnt de glastuinbouwbestemming voor een locatie van 2,5 hectare en wordt op een andere locatie woningbouw mogelijk gemaakt op de grens van Rockanje. Op het perceel staat nog 1 hectare glas. Dat wordt gesloopt.

De gemeente heeft de grond voor woningbouw elders al eerder aangekocht om compensatiewoningen mogelijk te maken. Financiële details maakt de gemeente niet bekend over de overeenstemming. Buiten de drie compensatiewoningen zet de gemeente de bedrijfswoning van de teler om in een burgerwoning, waardoor de waarde stijgt.

Het bedrijf valt onder de categorie verspreid liggend bedrijf, omdat het geïsoleerd ligt ten opzichte van glasgebieden als Tinte. Bovendien is de locatie aan diverse zijden omgeven door burgerwoningen van derden en kan dus niet uitbreiden. De winst voor het landschap noemt de gemeente zeer groot. In de directe nabijheid bevinden zich landgoederen die liggen in de (provinciale) Ecologische Hoofdstructuur (EHS).

Of registreer je om te kunnen reageren.