Glas

Achtergrond laatste update:7 nov 2016

Prijs rode en gele paprika stijgt nog op de valreep

De klokprijzen van rode en gele paprika zijn deze week flink gestegen. De prijs van grove rode paprika ging gisteren boven 1 euro per kilo op de Nederlandse veilingen De indicatieprijs voor gele paprika ligt al sinds begin deze week rond €1,20 per kilo.

De indicatieprijzen voor met name de grovere sortering zijn hiermee in een week tijd bijna verdubbeld. Vandaag ging daar in Nederland weer wat van af, net onder 1 euro per kilo. De aanvoer voor de klok is in Nederland echter gering, waardoor de klok minder representatief is voor de uitbetaalprijs. Op de Belgische veilingen, waar minimaal 70% van de aanvoer voor de klok verschijnt, lag de prijs van hoofdsorteringen rode paprika (85+ en 95+) gisteren rond €1,15 per kilo. De overige sorteringen deden het een stuk minder goed. Afgelopen maandag lag de prijs van 85+ sortering rode paprika nog op 74 cent per kilo.

Prijs rode en gele paprika stijgt nog op de valreep

Groen en oranje

In tegenstelling tot de andere 'kleurtjes' is de prijs van oranje paprika niet opgeveerd. De indicatieprijs bij ZON Fruits&Vegetables en The Greenery blijft ook deze week onder 40 cent per kilo, ook de grovere sorteringen. Bij groene paprika levert alleen de grovere sorteringen (groter dan 181/221) nog geld op bij ZON, rond 90 cent per kilo. Op de Belgische veilingen brengen groene paprika's nauwelijks meer op dan 40 cent per kilo. In Belgie was er een veildag minder deze week: dinsdag was het 'aller heiligen'.

België en Spanje

De gemiddelde uitbetaalprijzen voor rode paprika in België was in week 42 en 43 nog 57 cent per kilo. De gele zakten vorige week naar 41 cent per kio (was 50 cent in week 42). De gemiddelde productprijs van groene paprika was vorige week maar 22 cent, nog weer 16 cent minder dan in week 42. Op de veilingen in Almería zijn de verschillen tussen de kleuren veel minder groot. De laatste 7 dagen lag de prijs van gele en groene paprika rond 55 cent per kilo en die van rode rond 61 cent. De prijs van rode en groene paprika is licht gestegen in vergelijking met de week ervoor. De tendens bij gele paprika gaat licht naar beneden.

 

Klik hier voor meer vergelijkingen van paprikaprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.