Glas

Achtergrond laatste update:27 jan 2016

'Met voorschot SDE+ meer aardwarmteprojecten'

Als het aan Jos Scheffers van Green Well Westland ligt, komt er een voorschot van 3 tot 4 miljoen vanuit de SDE-subsidie voor een aardwarmteproject.

Hij is van mening dat als een voorschot wordt uitbetaald er meer projecten van de grond komen. "Het geld is er, maar het moet alleen anders worden ingezet", zegt de potplantenteler, die hier al een paar jaar voor pleit.

Scheffers vindt eveneens dat de banken veel te terughoudend zijn bij aardwarmteprojecten en meer moeten doen. "De banken zijn bang dat de coöperatie van telers geen stand houdt. Natuurlijk moeten we het goed organiseren en besturen, maar bij verkoop van een bedrijf uit die coöperatie kan het aandeel in het aardwarmteproject worden verkocht, want dat is gewoon geld waard."

Scheffers sprak hier vorige week donderdag over tijdens het seminar 'Geothermie, hoe moeilijk kan het zijn?!' bij Priva Campus.

Of registreer je om te kunnen reageren.