Glas

Achtergrond 1 reactie

Kaart collectieve waterzuivering initiatieven

LTO Glaskracht Nederland heeft alle initiatieven voor collectieve afvalwaterzuivering in één overzichtskaart in beeld gebracht.

De afgelopen maanden ontving LTO Glaskracht Nederland in totaal 169 aanmeldingen van collectieve initiatieven, van glastuinbouwondernemers die hun afvalwaterzuivering samen willen oppakken. Deze is in één overzichtskaart inzichtelijk gemaakt.

De omvang van de aanmeldingen varieert van enkele ondernemers tot complete glastuinbouwgebieden die bijvoorbeeld kijken naar samenwerking met het waterschap in het gebruik van de waterzuiveringsinstallatie.

Uitstel zuiveringsplicht

Bedrijven die hun afvalwater collectief gaan zuiveren hebben, onder voorwaarden, de mogelijkheid dit tot 2021 te realiseren. Dit creëert een mogelijk uitstel van drie jaar ten opzichte van bedrijven die de zuivering individueel oppakken. Eind 2016 moet er een uitgewerkt businessplan voorgelegd zijn bij het bevoegd gezag.

Eén reactie

  • Nicolaas.A. van Staveren

    Het is bizar , de EU had al in 1986 bepaalt dat alle lidstaten hun afvalwater zuiverings plicht in 2010 op orde moesten hebben , wat dat betreft is Nederland het slechtste van de klas maar let wel de tuinbouw sector speelt met vuur ,de consument kan wel eens gaan concluderen ,die sector het zijn allemaal viespeuken we hoeven hun producten niet meer.!

Of registreer je om te kunnen reageren.