Glas

Achtergrond laatste update:14 jan 2016

Gewascoöperatie komkommer start officieel

Op het bedrijf van Albert Kosdi in Oosterhout kwamen komkommertelers bijeen die de nieuwe bestuursleden vormen van de nieuwe gewascoöperatie Komkommer U.A.

Komkommertelers Willem Doorn en Klaas Limburg ondertekenden officieel de oprichtingsakte van de gewascoöperatie Komkommer op dinsdag 12 januari 2016 in Zwolle. De 11 leden van het bestuur van de huidige landelijke commissie komkommer van LTO Glaskracht Nederland vormen tevens de basis voor het bestuur van de nieuwe gewascoöperatie. Met de oprichting is er een platform ontstaan om collectief onderzoek op te zetten, om echte knelpunten in de teelt op te kunnen lossen. De basis bijdrage is 25 euro per hectare per jaar, wat in overleg aan te vullen is als er daadwerkelijk een onderzoeksproject start. De focus van het onderzoek zal komend jaar vooral op plantgezondheid gericht zijn, met als knelpunten Mycospharella, wittevlieg en overmatige wortelgroei.

Of registreer je om te kunnen reageren.