Glas

Achtergrond

Vaccins pepino nu ook voor onbelichte teelt

Ter bescherming tegen schade door Pepinomozaïekvirus is een tijdelijke vrijstelling voor PMV-01 en V10 verleend voor de bedekte onbelichte tomatenteelt tegen schade door het Pepinomozaïekvirus.

De op verzoek van LTO Glaskracht Nederland afgegeven vrijstelling geldt, bij naleving van de gebruiksvoorschriften van het besluit, vanaf 1 november 2015 en vervalt op 28 februari 2016. De vrijstelling geldt niet voor de opkweek van tomatenplanten.

Per 1 juli waren de vrijstellingen voor beide vaccins van DCM en Valto al toegekend voor de belichte tomatenteelt. De vrijstellingen zijn tot stand gekomen dankzij inspanningen van de landelijke commissie tomaat en de Coördinator Effectief Maatregelenpakket (CEMP) van LTO Glaskracht Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.