Glas

Achtergrond

Gewascoöperatie komkommer definitief

De landelijke commissie komkommer van LTO Glaskracht Nederland heeft definitief besloten om een gewascoöperatie Komkommer op te gaan richten.

De coöperatie gaat de naam gewascoöperatie Komkommer U.A. voeren en gaat op 13 januari 2016 officieel van start.

De bestuursleden van de huidige landelijke commissie komkommer vormen tevens de basis voor het toekomstig bestuur van de gewascoöperatie. Er zijn momenteel 71 leden aangemeld bij de te vormen gewascoöperatie, die allemaal lid zijn van een van de LTO-organisaties. Samen zijn ze goed voor een areaal van ruim 265 hectare, grofweg de helft van het Nederlandse komkommerareaal.

Netwerkcoördinator Rober van Appeldoorn verwacht echter dat 'dit het begin is van meer' en dat er nog meer aanmeldingen zullen volgen. Met een bijdrage van 25 euro per hectare is de drempel tot lidmaatschap laag gehouden. En als er voor een echt knelpunt een onderzoek van bijvoorbeeld 70.000 of 80.000 uitgevoerd moet worden, dan is dat verdeeld over het deelnemende areaal ook te overzien.

Of registreer je om te kunnen reageren.