Glas

Achtergrond

Californië start tweede boring aardwarmte

In glastuinbouwgebied Californië is de officiële opening verricht van het tweede geothermieproject in dit Limburgse teeltgebied.

Nadat vanaf september de eerste geleidebuizen zijn aangebracht, is nu begonnen met het boren naar grotere diepte. Doel is om op ongeveer 2,7 kilometer diepte water van 80 graden Celsius omhoog te gaan halen met een debiet van 200 kuub per uur. Dit moet een besparing van 10 tot 12 miljoen kuub aardgas per jaar gaan opleveren voor de drie aan te sluiten glasgroentebedrijven. Er is nog ruimte voor vestiging en aansluiting van een vierde bedrijf.

De geothermiebron zal aangesloten worden op en open warmtenetwerk dat ook buiten de tuinbouw gaat leveren om warmte beter uit te koelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.