Glas

Achtergrond

Schone CO2 uit houtstook te halen

CO2 uit rookgassen bij biomassa-verbranding blijken veilig in de kas te benutten, dankzij een alternatieve reinigingsmethode

In tegenstelling tot bij relatief schoon aardgas, zitten er in rookgassen van bijvoorbeeld houtverbranding allerlei extra stoffen en hogere concentraties schadelijke bijgassen die een standaard rookgasreiniger zouden aantasten. Het is CATO Engineering gelukt om rendabele CO2-zuivering voor gebruik in de kas te realiseren met een zogenoemde aminowasser. Deze techniek haalt de CO2 selectief uit de rookgassen, in plaats van zoals traditioneel het totale volume aan rookgassen te reinigen.

 

Lees het volledige verhaal over de rookgasreiniging in editie 24 (week 48) van Groenten & Fruit.

Of registreer je om te kunnen reageren.