Glas

Achtergrond laatste update:20 okt 2015

Nieuw virusprotocol komkommer nog niet op markt

Het lukt niet om een nieuw protocol tegen komkommerbontvirus al dit jaar te introduceren.

Het blijkt niet haalbaar om een nieuw protocol tegen bontvirus, ontwikkeld door Ron Peters van proeftuin BCK in Klazienaveen en succesvol uitgetest op enkele komkommerbedrijven, voor 1 november al in de markt te zetten. De verwachting bij de toelatinghouder van een middel dat onderdeel uitmaakte van het protocol was dat een benodigde etiketwijzing ruim voor 1 november rond zou zijn. De toelating van het op zich wettelijk toegelaten gewasbeschermingsmiddel, dat nu echter als reinigingsmiddel ingezet zou moeten gaan worden, blijkt echter nog niet voor die datum rond te krijgen. Er wordt volgens Peters wel hard aan gewerkt om dit alsnog zo spoedig mogelijk voor elkaar te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.