Glas

Achtergrond

Energiezuinig dubbel kasdek

Een innovatief dubbel kasdek, met een buitenste laag van glas en daaronder een hoogtransparante kunststof film, biedt een hoge isolatiewaarde. Toch blijft het kasklimaat beheersbaar.

Het kasdek met het 2Save Energy concept bespaart meer gas dan bij toepassing van meerdere schermen. De investering in het dubbele kasdek zou rond de vijf jaar terug te verdienen moeten zijn. Dankzij slimme constructies wordt de spouw in de zomer geen ongewenste kachel, en valt sneeuw in de winter toch van het dek te stoken zonder gigantische extra energievraag. Het 2Save Energy kasdek is gewoon te combineren met huidige kassenbouwprocedures en -machines.

Lees meer over het innovatieve energiebesparende kasdek in Groenten & Fruit editie 17 van week 34.

Foto

  • Energiezuinig dubbel kasdek
  • Energiezuinig dubbel kasdek

Of registreer je om te kunnen reageren.