Glas

Achtergrond

Volle gasvoorraden

De gasproductie in Nederland wordt, door de beloftes van Henk Kamp, wat verlaagd. De Noren en Russen volgen dit voorbeeld echter nog niet.

Afgelopen week was de Nordstream-pijpleiding (tussen Rusland en Duitsland) buiten gebruik. Hierdoor was de aanvoer vanuit Rusland tijdelijk 20% lager. Dat moet echter minstens zo blijven, wil er niet een groot overschot aan gas ontstaan in Q3-2014. De vraag uit de elektriciteitssector is immers nog steeds behoorlijk laag, terwijl ook de voorraden intussen overal erg vol zitten. Dit betekent dat er richting het einde van augustus weinig ruimte meer over is, en de toch al lage vraag vanuit deze afnemers nog verder beperkt moet worden.

 

Lees de volledige energiemarktanalyse van Powerhouse in de onderstaande energiemarktanalyse.

Of registreer je om te kunnen reageren.