Glas

Achtergrond

Zorgen over begin winter

De langetermijnprijzen voor gas zijn ondanks de stijging van de olieprijs afgelopen week iets gedaald.

Er is niet heel veel omzet en vooral de handel in de verre jaren en verre seizoenen is rustig.  De export van Nederland naar België is sinds vorige week donderdag bijna gehalveerd en ook de toevoer vanuit Nederland naar de UK (via de BBL pijpleiding) is bijna nul.
In augustus is wel veel Noors onderhoud aan het gassysteem gepland. Hierdoor is de prijs voor augustus hoger dan de prijs voor september. Daarnaast valt op dat de novemberprijs in tegenstelling tot de andere kortetermijnprijzen is gestegen. Dit kan een teken zijn dat de handelaren zich zorgen maken over het begin van de winter.

 

Lees de volledige energiemarktanalyse van Powerhouse in de onderstaande bijlage.

Of registreer je om te kunnen reageren.