Glas

Achtergrond

Gedeeltelijk kunststof teeltgoot

JB Hydroponics heeft een hangende teeltgoot ontwikkeld die bestaat uit twee stalen drainkanalen waar een kunststof plaat in ligt.

Bij het JBH Duo-gootsysteem liggen twee aparte stalen drainkanalen in de ophanghaken. Deze kanalen zijn dieper dan die van gangbare goten, wat de kans op ingroei van wortels kleiner maakt. Los in de drainprofielen ligt een kunststof bovenplaat. Door het kunststof warmen wortels van de plant minder op dan bij een standaard metalen goot, wat de wortelgroei beheersbaarder houdt. Ook is kunststof makkelijker schoon te spuiten. Door de bovenplaat uit de drainprofielen te halen, kunnen deze laatste tijdens de teeltwisseling goed schoongemaakt worden.

Door detwee  aparte drainkanalen kan de goot ook onder de goot opgehangen worden. De poten gaan dan tussen de twee drainkanalen door, en de bovenplaten hebben dan een lengte die tussen twee opeenvolgende kaspoten past.

Of registreer je om te kunnen reageren.