Glas

Achtergrond 2 reacties

Prijsdip komkommer, maar vraag trekt aan

Na redelijke prijzen in week 19 en 20, waarbij het prijsniveau op dagbasis respectievelijk gemiddeld rond de 40 en 30 cent lag, is de prijs begin deze week stevig onderuit gegaan.

 

Woensdag noteert de daghandel prijzen voor 35’ers en 40’ers die op een niveau liggen van 15 tot 16 cent per stuk. Daarmee zijn de prijsverschillen tussen de onafhankelijke sorteringen zo goed als nihil. Daar waar in de afgelopen weken het prijsverschil soms wel opliep tot een dubbeltje.

Het warme weer zorgt voor een piek in de aanvoer, bovendien komt er alweer aanbod uit de tweede zetting van telers die dit jaar vroeg in productie waren. Verder klinken geluiden uit de markt dat België en Oostenrijk behoorlijke volumes komkommer aanvoeren, wat de prijs enigszins onder druk zet.

Toch denken handelaren dat in de loop van de week de vraag ook verder aan zal trekken, waardoor vraag en aanbod weer beter in balans komen. Daardoor zou de prijs weer wat op kunnen lopen. Ook zijn er diverse telers die in de komende weken van teelt wisselen, wat de prijs gunstig kan beïnvloeden.

Bron: Groenten & Fruit Actueel - Auteur: Brammert Waagmeester

 

Laatste reacties

 • no-profile-image

  van lier

  waarom komen de veilingprijzen niet meer in beeld de laatste die u vermeld zijn van 11 mei dat lijkt dus nergens op ik hoop dat u de prijzen actueel maakt en wel 3 keer per week.
  U zou mij daar bijzonder blij mee maken.
  Met vriendelijke groeten.


  Jac van lier.

 • no-profile-image

  Brammert Waagmeester (redactie)

  @van lier: Er wordt aan gewerkt. Waarschijnlijk is er in het systeem iets blijven hangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.