Glas

Achtergrond

Snelheid houden bij doorteelt aardbei

De meeste gewassen voor de doorteelt Elsanta onder glas staan inmiddels al goed in bloei.

Belangrijk punt met het huidige weertype is de etmaaltemperatuur, deze is op een aantal plaatsen al gedaald richting 15,5°C. Om voldoende snelheid op het gewas te houden is het belangrijk dat de komende periode de ondergrens voor de etmaaltemperatuur aangehouden wordt van 15°C. Dit kan gerealiseerd worden door minder te gaan ventileren of zelfs met stoken te beginnen. De ventilatie aan de windzijde kan als eerste beperkt gaan worden zodat we ook wanneer we de komende periode weer CO2 gaan doseren, hiervan het minste verlies hebben.
Probeer met vochtig weer wel in de ochtend de windzijde een aantal uren mee te openen om het gewas zo snel mogelijk droog te krijgen.

CO2 doseren
Wanneer er 10-12 vruchten aan een planten hangen kan ook de CO2-dosering weer gestart worden. Denk hierbij aan een dosering van 10-12gr/m2/uur in de periode van 10.00u tot 17.00 uur.

Zorg de komende periode ook voor een goede bescherming van de bloemen en vruchten tegen vruchtrot maar ook tegen Mucor. Zet hiervoor bij de tweede meeldauwbehandeling met Stroby een keer Captan in, deze heeft een sterke werking tegen Mucor.

Met grote regelmaat komen we in de kassen een aantasting van luis tegen, veelal katoenluis, wanneer u deze aantreft is het beste een behandeling met Calypso in te zetten.


Door Marcel Beekers, DLV Plant

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.