Glas

Achtergrond

Zwavelen, maar verdampers op tijd weer uit

Ondanks het gebruik van zwavelverdampers komt op dit moment meeldauw voor in tomaat en paprika.

De schimmel ontwikkeld zich bij wisselende RV’s. Omstandigheden die deze tijd van het jaar veelvuldig optreden. De verspreiding van de schimmel vindt voornamelijk plaats bij lage luchtvochtigheden. De groei van de schimmel vindt plaats bij hoge luchtvochtigheden.


Zwavelen

Om de meeldauw preventief te bestrijden moet er zwavel worden verdampt. In deze periode van het jaar kunnen de zwavelverdampers iedere nacht branden zonder al te veel schade aan natuurlijke vijanden toe te brengen. Let er wel op dat de zwavelverdampers ’s ochtends op tijd worden uitgezet i.v.m. de bestrijdingsmiddelenwetgeving.


Goede bladbedekking

Mochten de genomen maatregelen onvoldoende effect sorteren, voer dan een aantal gewasbespuitingen uit. Meeldauwmiddelen moeten allemaal gespoten worden. Hierbij geldt: “Hoe beter de bladbedekking, hoe beter het resultaat.”

 

Door Jeroen Zwinkels, DLV

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.