Glas

Achtergrond

Veranderend klimaat voor komkommer

Was het in de afgelopen weken gemiddeld warm tot zeer warm, in augustus is het tot zo ver vrij koel.

Ook voor de komende week tot 10 dagen wordt nog niet echt zomers weer voorspeld.  Ook de nachten zijn veel koeler. De klimaatsinstellingen moeten hierop aangepast worden. De stook- en ventilatietemperatuur in de (voor)nacht moeten niet te laag ingesteld worden.

Eventuele minimum raamstanden en of lichtverlagingen op de ventilatie temperatuur in de vroege morgen moeten aangepast worden om geen koude binnen te luchten. Ook in de middag kan de ventilatie temperatuur in veel gevallen weer omhoog om voldoende temperatuur in de kas te houden.

Mycosphaerella

Met het warme droge weer is op de meeste bedrijven Mycosphaerella als sneeuw voor de zon verdwenen. Met het wisselvallige weer is het heel belangrijk om de luchtvochtigheid goed in de gaten te houden om nieuwe aantastingen door Mycosphaerella te voorkomen. Kijk nog eens kritisch naar vochtinstellingen op ventilatietemperatuur, minimum raamstand en minimum buis.


Watergift

De dagen worden nu ook snel korter. Pas start- en stoptijden van het water geven hier op aan. Uiteraard speelt het weer op de dag zelf ook een belangrijke rol hoe laat met water geven gestart en gestopt moet worden.

Door Ewoud van der Ven, DLV Plant

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.