Glas

Achtergrond

Juiste plantrichting voor aardbeiplanten

De komende week zullen de meeste doorteelten Elsanta weer geplant gaan worden.

Om later in de teelt arbeid te besparen met bijvoorbeeld het doorhalen van de trossen, kunt u hier met de juiste plantrichting al rekening mee houden. Door de planten plat/schuin op het substraat te leggen groeien de trossen automatisch naar buiten. Mocht na het planten blijken dat er toch nog planten verkeerd gericht staan, kunt u deze in de eerste dagen na het planten alsnog voorzichtig iets gedraaid worden.

Aangieten

Door direct de planten aan te gieten met een broeskop, komt de plant goed in contact met het substraat. Tevens spoelt overtollig substraat van de planten af. Herhaal deze actie de eerste 2 dagen om een goede start te krijgen. Daarnaast kan de substraathouder vol gedruppeld worden met de druppelaar. Te veel met water werken maakt de planten minder actief met de wortelvorming en kans op tipburn in een later stadium als dan toch nog plotseling de zon scherp doorkomt.

Start direct na aandruppelen al met een voeding: 1,2-1,3 mS aan EC met een startschema. Voer 1-2 dagen na het planten een behandeling uit met Paraat, dit kan met de druppelaar mee gedruppeld worden of met het aanbroezen. Ook is het verstandig om de zwavelverdampers vlot na planten aan te zetten. Bouw een blok ramen dicht in van middernacht tot 03:00 uur om tijdelijk de zwavelconcentratie op te bouwen.

Door Marcel Beekers, DLV Plant

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.