Glas

Achtergrond

Spint vermeerdert sneller dan roofmijten

Met de hoge temperaturen van dit moment is de levenscyclus van insecten bijzonder kort. Dit geld voor zowel plaaginsecten als voor de natuurlijke vijanden. In theorie zou er qua biologisch evenwicht dus weinig mogen veranderen.


Bij de spint bestrijding gaat dit echter niet helemaal op. De spintmijten vermeerderen zich met het huidige weer enorm snel, maar de roofmijt Phytoseiulus persimilis vermeerdert zich juist een stuk minder snel.


RV

Dit komt doordat er bij Phytoseiulus bij een lage RV minder eitjes uitkomen. Bij een lage RV gaat Phytoseiulus omlaag in het gewas, waardoor spint in de kop nog meer ruimte krijgt om zich te vermeerderen. Hou spint daarom goed in de gaten, en overweeg eventueel om een (pleksgewijze) correctie uit te voeren.

Jeroen Zwinkels, DLV Plant

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.