Glas

Achtergrond

Prijs groene paprika loopt op

De prijsvorming van paprika wordt deze weken enkel en alleen bepaald door de aanvoervolumes. Het onevenwichtige aanbod van de types paprika zorgt voor een verspreid prijsbeeld.

De prijs van de groene paprika is gedurende een aantal weken erg laag geweest. Halverwege week 24 zakte de prijs voor groen helemaal weg. De 80’ers  kostten aan het begin van week 24 nog 1,40 euro per kilo, aan het einde van dezelfde week moest de handel zakken naar 70 cent per kilo.

Prijs gekoppeld aan aanvoer
In week 25 en 26 brachten de groene 80’ers tussen 60 en 65 cent per kilo op. De prijsvorming van groen is direct gerelateerd aan de aanvoer en de mogelijkheid om mixverpakkingen te kunnen maken. Groen is zelfs nog meer dan geel afhankelijk van de stoplichtverpakkingen. De markt voor losse groene paprika’s is namelijk zeer beperkt. Voor dit type wordt vrijwel alleen daghandel gevoerd met Polen en landen in Oost-Europa.

Beperkte markt
Dat de prijs voor groen deze week weer opliep naar rond een euro, heeft ook weer alles te maken met de grotere aanvoer van de kleurtjes waardoor er weer mixverpakkingen gemaakt en verkocht konden worden. Deze worden met name afgezet in Duitsland, Engeland en Scandinavie.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Esther de Snoo

Of registreer je om te kunnen reageren.