Glas

Achtergrond

Gewasbescherming Tuta absoluta

Tijdens de zomerse omstandigheden van de afgelopen weken konden allerlei ongewenste bezoekers het bedrijf binnen vliegen.

Eén van deze ongewenste gasten kan de tomatenmineermot Tuta absoluta zijn. Om Tuta absoluta vroegtijdig te signaleren moeten tenminste 4 feromoonvallen per hectare worden opgehangen. De feromooncapsules die in de lijmval worden gebruikt gaan ongeveer 4 weken mee en moeten dan vervangen worden. Als er motjes van Tuta absoluta in de vallen worden aangetroffen, dient er direct actie te worden ondernomen. Qua biologische bestrijding dragen Macrolophus en de sluipwesp Trichogramma bij aan de bestrijding van Tuta absoluta. Daarnaast moet er direct gestart worden met het bestrijden van de larven. Dit kan door te spuiten met de volgende middelen: Bacillus thuringiensis, Runner, Tracer, Steward en Fame. Wissel de middelen goed af en hou rekening met het neveneffect van bepaalde middelen op Macrolophus en hommels. 

Door Jeroen Zwinkels, DLV Plant


Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.