Glas

Achtergrond laatste update:21 mei 2010

glasaardbei

De weersverwachting voor de komende week ziet er weer een stuk beter uit.

De buitentemperaturen gaan overdag weer omhoog, de nachttemperaturen blijven nog steeds vrij laag. Ook de straling lijkt weer richting of zelfs boven de 2000J/cm2 uit te gaan komen. Dit betekent dat de etmaaltemperaturen waarschijnlijk weer voldoende vlot gehaald zullen worden en we weer ruim boven de 14-15°C uit gaan komen.


Voldoende snelheid

De verhoogde instellingen die we de afgelopen 2 weken bij de doorteelt aangehouden hebben, kunnen dan weer naar beneden bijgesteld worden om te zorgen dat de etmaaltemperatuur, en daarmee de snelheid niet te hoog wordt waardoor de vruchten te snel af zouden rijpen en we in zouden gaan leveren op grofheid. Voor voldoende snelheid op de afrijping en toch maximale uitgroei dus streven naar een etmaaltemperatuur tussen de 14 en 15°C.


Door Marcel Beekers, DLV Plant

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.