Glas

Achtergrond laatste update:21 mei 2010

Gewasbescherming

Op diverse vruchtgroentenbedrijven worden de eerste rupsen gevonden.

Voer direct na signalering van de eerste rupsen een gewasbespuiting uit, om schade aan het product te voorkomen. Hou bij het kiezen van het middel dat wordt gebruikt rekening met het neveneffect op de natuurlijke vijanden. Er zijn een aantal middelen beschikbaar die een schadelijk effect hebben op Orius en Macrolophus. Deze middelen kunnen in de opbouwfase van Orius en Macrolophus beter niet worden ingezet. Hou bij het kiezen van het middel tevens rekening met resistentiegevoeligheid van het middel. Het is daarom goed om de middelen die in aanmerking komen om te gebruiken, goed met elkaar af te wisselen.

Jeroen Zwinkels, DLV Plant

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.