Glas

Achtergrond

3/3 Komkommer

Alle bedrijven zijn dit jaar schoon gestart en tot op heden komen er nog niet veel ziekten voor.

Probeer ook zo lang mogelijk schoon te blijven. Vooral t.a.v. komkommer bontvirus is bedrijfshygiëne belangrijk, maar dit geldt ook voor meeldauw. Laat geen bezoekers toe tot de kas zonder beschermende kleding, overschoenen en handschoenen. Zie er ook op toe dat het personeel met schone kleding op het bedrijf komt.

Gebruik bij gewaswerkzaamheden voor ieder pad een schoon mesje en ontsmet de mesjes iedere keer dat ze zijn gebruikt. Indien het bedrijf vorig jaar bontvirus heeft gehad, is het zinvol om met gewaswerkzaamheden magere melk te gebruiken en ook tijdens de oogst de mesjes in melk de dopen, of hot-knives te gebruiken. Voorkomen is beter dan genezen!

 
Ewoud van der Ven, DLV Plant

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.