Glas

Achtergrond

3/3 Klimaat paprika

De zon krijgt in deze tijd van het jaar al weer behoorlijk kracht als zij er staat.

De temperatuur in de kas zal dan snel oplopen, als er niet de juiste maatregelen worden genomen. Om de temperatuur niet te veel op te laten lopen kan er beter iets sneller worden gelucht, met een wat grotere P-band. De luchtramen zullen dan wat eerder open gaan met hele kleine stapjes. De temperatuur in de kas zal dan ook niet zo snel doorschieten. Een bijkomend voordeel is dat er ook iets eerder wat vocht wordt afgevoerd. Dit vergroot de activiteit van het gewas.

Vorstbeveiliging
Hou in deze tijd van het jaar ook de vorstbeveiliging in de gaten. Het kan voorkomen dat op een zonnige dag de temperatuur in de kas snel oploopt, maar de luchtramen niet open gaan omdat het buiten nog onder het vriespunt is.

Jeroen Zwinkels, DLV Plant

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.