Glas

Achtergrond

Komkommerteler kan tevreden de winter in

Na een aantal slechte en matige seizoenen mag de komkommerteler dit jaar tevreden zijn. Geen topjaar, maar met een middenprijs van 27 cent over het hele seizoen een stuk beter dan vorig jaar.

Met relatief lage retailprijzen lijkt er weinig verband meer tussen de telersprijs en de consumentenprijs. De export naar de traditionele exportlanden steeg flink.

Net als bij veel vruchtgroenten maakte ook de komkommer een sterke start van het seizoen door. “De goede start van het seizoen was belangrijk, we hadden vroeg in het seizoen minder concurrentie en de productie was goed verdeeld”, meldt Rinus van Mullekom van afzetorganisatie Kompany.
Tot week 21 bleef de prijs op niveau, op zo’n 35 eurocent, daarna zakte de prijs in tot ver onder 25 eurocent. Over het hele seizoen bleef de prijs redelijk op peil. Hans van Luijk van telersvereniging Versdirect.nl: “Veel acties en een brede afzet hebben er mede voor gezorgd dat seizoen 2010 voor telers goed geweest is. Ook werden we op de exportmarkten geholpen door tegenvallende locale productie.”

Lees het volledige artikel in Groenten & Fruit actueel van dinsdag 2 november.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Erik Honkoop

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.