Glas

Achtergrond

25/1 Aardbei glas

De komende periode zullen de meeste bedrijven met een doorteelt weer starten met opstoken.

Opstoken kan als er voldoende (>500) koude uren (<7°c) verzameld zijn, en er minimaal 3 weken rust gehouden is. de groeigraaduren teller is in de winterperiode vrijwel stil blijven staan, hooguit een paar uur op een zonnig dag. de invloed hiervan is echter minimaal.>

Wanneer gestart wordt met opstoken kan de stooktemperatuur ingesteld worden op 14°C overdag en in de nacht op 8°C. Streef in de eerste 2 weken naar een etmaal van 11,5 - 12°C.

Bij koud en donker weer (<80w m2) mag in die periode ook overdag gebruik gemaakt worden van het scherm. blijf ook de vochtigheid van uw substraat controleren.>

Wanneer er droge hoeken ontstaan is het zaak om deze weer op vocht te brengen. Dit kan het beste gebeuren door met een slang de droge potten/bakken weer terug op vocht te brengen. Wanneer dit met het druppelsysteem gedaan wordt, is er een groot gevaar dat de potten/bakken die wel goed op vocht staan veel te nat komen, met de kans op roodwortelrot als gevolg.

Door Marcel Beekers, DLV Plant

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.