Glas

Achtergrond

14/1 Gewasbescherming

Wittevlieg kan vanaf nu weer in uw tomatengewas voorkomen.

Voor een goede bestrijding van wittevlieg kunt u het beste preventief starten met een mix van de sluipwespen Encarsia formosa en Eretmocerus eremicus in een verhouding van 1:1. Zet elke 14 dagen 1.500 sluipwespen in per 1.000 vierkante meter. Ga hiermee door totdat een parasiteringspercentage van 75% is bereikt.

U kunt tot medio maart het beste gebruik maken van kaartjes met de halve dosering sluipwespen. De actieradius van m.n. Encarsia is bij lage temperaturen niet erg groot.

Door kaartjes met de halve dosering op te hangen verdubbelt u het aantal uitzetpunten en hoeft de Encarsia minder ver te zoeken naar de wittevlieg. Vanaf  half februari kan u de wittevlieg ook nog te lijf gaan met de roofwants Macrolophus caliginosus. Zet de roofwants in 2 introducties van 0,5 Macrolophus per per vierkante meter uit en houdt een interval van 2 weken aan.

 
Jeroen Zwinkels, DLV Plant

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.