Glas

Achtergrond

CO2-informatie op sapverpakking

PepsiCo heeft in de Verenigde Staten aangekondigd dat het consumenten meer wil voorlichten over de CO2-belasting van haar producten.

Dat meldt EVMI.nl. Het eerste product waarop het concern CO2-informatie gaat afdrukken, is een Tropicana-karton (64 ounce). Dit product is gecertificeerd door de Carbon Trust. Volgens PepsiCo leidt het bewuste product tot een uitstoot van 1,7 kilo CO2. Ruim 60 procent hiervan nemen landbouw en productie voor hun rekening.

“Het inzicht in onze carbon footprint is belangrijk om onze doelen op gebied van duurzaamheid te halen”, aldus PepsiCo-topvrouw Indra Nooyi. Volgens een verslag in de New York Times vormt een CO2-label een marketingvoordeel voor bedrijven. Zij zouden hiermee immers eco-bewuste consumenten kunnen aanspreken.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.