Glas

Achtergrond 2 reacties

Nieuwe onderstam presteert in bio-aubergine

In een rassenproef onderstammen in de biologische teelt scoorde nieuwkomer DRO135 als beste. Maxifort eindigde als goede tweede.

In een onderstammenproef 2009 met biologische teelt aubergine op proefcentrum Kruishoutem waren acht onderstamrassen opgenomen. DRO135 (De Ruiter Seeds) scoorde volgens een melding in Proeftuinnieuws als beste met een productie van 18,5 kilo per vierkante meter.

Weinig aaltjesaantasting
Er was weinig aaltjesaantasting en het ras produceerde zeer veel wortels. Maxifort  (De Ruiter Seeds) scoorde eveneens goed met 17,4 kilo. Deze gaf een matig hoge aaltjesaantasting en produceerde ook zeer veel wortels.

Grote wortelmassa
In aaltjesbeheersing scoorde vooral BigPower (Rijk Zwaan) goed. Met deze onderstam werd een productie gehaald van 15,9 kilo. DRO133 (16,7 kilo) en ook DRO 135 (beiden De Ruiter Seeds) gaven iets meer aantasting, maar dat werd gecompenseerd door vorming van een grote wortelmassa. Ook getest werden Emperador (15,7 kilo, Rijk Zwaan), Beaufort (15,2 kilo, De Ruiter Seeds), DRO138 (14,9 kilo, De Ruiter Seeds) en RZ61068 (14,7 kilo, Rijk Zwaan). 

Bron: GFactueel   Auteur: Theo Brakeboer

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Proeftuinnieuws

  Beste meneer Brakeboer,
  Dit bericht is een samenvatting van een arikel van Proeftuinnieuws. Als bron dien je dan ook Proeftuinnieuws te vermelden en niet GF actueel.
  Vriendelijke groet
  Veerle Neefs

 • no-profile-image

  Hetty Bruinse, redactie

  Mevrouw Neefs,

  Dhr. Brakeboer maakt melding bovenin het artikel dat de informatie uit Proeftuinnieuws komt. Aangezien hij het artikel verder heeft bewerkt, gebruiken we in zo'n geval 'Bron; GFactueel'.

Of registreer je om te kunnen reageren.