Glas

Achtergrond 3 reactieslaatste update:10 nov 2009

Meer paprika op zelfde markt drukt prijs

De paprikamarkt kan zich maar niet herstellen. Na het wegvallen van de Amerikaanse markt komt er meer volume op de bestaande markten.

De prijzen voor de paprika’s kunnen hierdoor zelfs aan het eind van het seizoen de opgaande lijn niet te pakken krijgen. Groen en rood worden voor 60 cent per kilo verkocht en geel voor 70 cent.

Export
De paprikatelers kijken terug op een mislukt seizoen. De kostprijs zal in veel gevallen niet worden gehaald. De export leverde te weinig op. De valutakoersen spelen een belangrijke rol, vertelt een woordvoerder van ZON fruit & vegetables.

Meer op dezelfde markt
Onlangs werd bekend dat de Amerikaanse markt voor paprika gesloten is voor Hollandse paprika omdat er een potentieel gevaarlijk insect in een Hollandse peper is gevonden. De afzet die normaal naar deze markt gaat, moet dan op andere markten worden afgezet en die zitten vaak al overvol, weten ze bij ZON.

Meer over dit product in de weekeditie van Groenten & Fruit, week 45.

Bron: gfactueel – Auteur: Arno de SnooArno de Snoo

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gekleurd

  Wat weten die van ZON allemaal

 • no-profile-image

  Paprikateler

  kostprijs in veel gevallen niet gehaald? Kostprijs in geen enkel geval gehaald, kan je beter zeggen! Gemiddeld 10 tot 15 euro tekort!

 • peper A.H. Kaya

  hoi,

  hoveel kosten peper en tomaat

Of registreer je om te kunnen reageren.