Glas

Achtergrond laatste update:3 dec 2009

26/11 Aardbei

Tegen luis kan, in een afgeoogst gewas voor het koud gaan, de combinatie van Pirimor (0,5 kilo) plus Spruzit (0,5 liter) ingezet worden. Vaak werkt Calypso in deze tijd van het jaar onvoldoende.

Daarnaast dient aandacht gegeven te worden aan het scheuren van de vruchten. Het verdient de voorkeur om de plukfrequentie op 3 tot 4 dagen te houden. Zet de minimumbuis voor de hele dag in, zonder afbouw op licht. Denk aan een temperatuur van 35 tot 40 graden Celsius. Voorkom veelvuldig gebruik van het scherm wanneer de vruchten makkelijk scheuren.

Maximum buistemperatuur
Nu de nachten kouder lijken te worden, zal de maximum buistemperatuur verhoogd moeten worden. Voorkom dat de buis te kort bij de vruchten hangt bij een hogere temperatuur dan 60 graden Celsius. Houdt de afstand van de buis tot de vruchten gelijk aan de watertemperatuur. Bijvoorbeeld: bij 80 graden Celsius buistemperatuur dient een afstand van 80 centimeter aangehouden te worden.

Door: Klaas Walraven, DLV Plant

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.