Glas

Achtergrond laatste update:3 dec 2009

25/11 Gewasbescherming

Schoon geeft gemak voor tomatentelers

De meeste tomatentelers zijn weer volop bezig met de teeltwisseling en voor degene die er nog een teelt in hebben staan, komt deze tijd ook weer dichtbij. Een ieder streeft er naar om de kas weer schoon te krijgen, wat ook erg belangrijk is ter voorkoming van witte vlieg. 

Evenwicht
Zorg er voor dat al het onkruid zo snel mogelijk uit het warenhuis verwijderd wordt en ook weg blijft. Wanneer er in de kas een langere periode (rond de 3 weken) geen onkruiden groeien, is de kans groot dat ook de laatste witte vliegen verdwenen zijn. Er kan dan weer rustig gestart worden met Encarsia en gemakkelijk een evenwicht bereikt worden. Dit is zeker voor de komende tomatenteelt heel belangrijk. Als er naar komend seizoen witte vlieg over blijft, is de balans tussen Encarsia en witte vlieg moeilijker te bereiken.

Door: Arno Moerman, Koppert Biological Systems 

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.