Glas

Achtergrond laatste update:19 nov 2009

12/11 Paprika

Alles is nu weer gericht op het nieuwe seizoen.

De gekleurde soorten zijn nu al weer uitgezet. Ga zeker eens kijken bij de plantenkweker. Stuur vooral op de eigenschappen van het gekozen ras. Probeer groot blad te maken. Je merkt dat er weer meer stuks per vierkante meter staan. Dat is goed in het begin, maar niet voor de laatste dagen. Kijk dan ook niet alleen naar de plantdatum. Ook de plantgrootte beslist of er geplant gaat worden. Of er 18 of 22 planten per vierkante meter staan, maakt zeer veel uit.
Zet zeker niet een te oude of gerekte plant weg. Deze zal zeker ongelijker en generatiever doorgroeien. Denk ook eens aan vroeg enten met Trianium. Hoe eerder hoe beter, dus al bij de plantenkweker.
 
Voldoende EC bij wortels
Er kan met een lagere EC worden volgedruppeld. Hierdoor wordt er veel minder mest uitgedraineerd. Zorg wel dat bij het inwortelen voldoende EC bij de wortels komt. Bij een dubbel scherm moet naar een EC van 3.3 worden  gestreefd. Bij enkel scherm is 2,8 prima.
 
Kiertje lucht
Let er bij de start op dat er geen plassen staan met nog reinigingsmiddelen. Ook verflucht kan minder groei geven. Lucht de eerste dagen altijd enkele minuten een heel klein kiertje. Dit geeft uitwisseling van slechte lucht. Doe dit op het moment dat de buistemperatuur laag is. Dit kost nog steeds weinig en geeft ons en de planten gezonde lucht.
 
Bron: gfactueel - Auteur: Toon Kanters, Lucel

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.