Glas

Achtergrond

In mei ‘aardwarmte-product’ voor telers

De provincie Drenthe en gemeente Emmen presenteerden gisteren op de bijeenkomst van de tuinbouwbusinessclub Emmen de resultaten van het aardwarmteonderzoek dat voor de glastuinbouwregio daar gaande is.

De eerste resultaten van het onderzoek zien er volgens Jan Deuten, accountmanager tuinbouw van de gemeente Emmen, goed uit. Het gaat om het gebruik van aardwarmte van telers die zitten in de glastuinbouwgebieden Erica en Klazienaveen en het Rundedal. Volgens Deuten gaat het om een boringsgebied dat ongeveer 35 vierkante kilometer beslaat.

Begin maart moet er worden besloten of men verder gaat met een technisch onderzoek voor de boring. Deuten: “Als deze resultaten er ook goed uit zien, dan kunnen we in mei aan telers ‘een product’ afleveren, waaronder het kostenplaatje. Het is dan aan hen of ze individueel of in clusterverband in aardwarmte willen gaan investeren.” De gemeente heeft geen voorkeur voor een van die twee. “De markt moet dit maar bepalen.”

Onder telers in de glastuinbouwgebieden is een inventarisatie gedaan naar de interesse in werken met aardwarmte. “Tachtig procent daarvan zei er positief tegenover te staan.” Dit is goed voor ongeveer 60 tot 65 telers

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.