weblog

‘Kamperen met de boer’

Op vakantie uren turen naar schurftvoorspellingen.

We zijn op vakantie. Dat is altijd een terugkerende uitdaging in ons huishouden. We hebben wel eens een staycation gedaan; een modern woord voor gewoon thuis blijven. Maar net als ik lekker in bikini in het te kleine opblaasbadje lig met de kinderen, staat een vrachtwagenchauffeur me glazig aan te kijken of ik even wil mee lopen naar de heftruck. Voor zowel mij als de chauffeur geen fijne ervaring, dus staat vast: we moeten echt weg.

Beste moment om op vakantie te gaan

De uitdaging begint al vooraf met het moment van vakantie kiezen. Mijn voorstellen worden zorgvuldig afgeschoten: dan is er kans op nachtvorst, dan moet ik spuiten, dan moet ik dunnen. Uiteindelijk rolt er dan een datum uit die achteraf toch slecht uitkwam. Door een vroege bloei of te weinig regen, hadden we nu tóch beter thuis kunnen zijn.

Weer-apps

Maar goed, we hebben geboekt dus we gaan. Terwijl de kinderen in het zwembad plonzen en ik eindelijk eens een goed boek lees, tuurt de man urenlang naar alle weer-apps en schurftvoorspellingen. Met tot gevolg dat hij al eens in de auto is gesprongen om even thuis te gaan spuiten. Of de keer dat het vooraf een goed idee leek om de gasknaller op een automatische tijdklok te zetten.

In de Ardennen hadden we een hotline met een boze buurvrouw

Helaas leidde elke knal tot een lichte wijziging van de klok, met als gevolg dat we in de Ardennen een hotline hadden met een boze buurvrouw en het RUD, omdat de knaller niet alleen steeds vaker afging, maar vooral ook steeds vroeger in de ochtend. Ons voorstel aan de buurvrouw om hem uit te zetten, viel niet goed: “Ik ga toch zeker niet jouw werk doen!” Bij onze terugkomst was de buurvrouw duidelijk aan vakantie toe.

Deze vakantieweek gaat goed. Zal ik eens voorzichtig vragen wat we deze zomer gaan doen?

Of registreer je om te kunnen reageren.