‘Zomerweer en zachtfruit’

Het is weer zomertijd en traditioneel betekent dat voor veel consumenten dat ze weer graag bijten in zachtfruit. Dat komt goed uit, want er is weer van alles te koop.

De laatste weken heb ik volop aardbeien gezien en de kwaliteit is over het algemeen prima. Mooie stevige vruchten met een goede uitstraling. Wel moeten we zeggen dat we ook partijen tegenkomen die toch wat last gehad hebben van het warme weer en de plaatselijke hoosbuien. Het verschil in kwaliteit tussen stellingen en traditioneel geteelde aardbeien valt dan extra op. De aardbeien van de vollegrond zijn nu eenmaal gevoeliger voor deze extreme weersomstandigheden. Regenschade en drukplekken vallen dan op en de houdbaarheid is maar kort.

Kleurrijke kleinverpakkingen

Ook het overige zachtfruit zoals frambozen en bramen is van een uitstekende kwaliteit. Vaak worden deze partijen aangeboden in kleurrijke kleinverpakkingen die het product een mooie uitstraling geven. De blauwe bessen (die een steeds belangrijkere plaats innemen) van eigen bodem komen we ook weer tegen. Tot nu toe was het meestal het importproduct dat te koop was. Gelukkig kunnen we nu weer pronken met Nederlandse blauwe bessen.

Kersenoogst in volle gang

Tot slot is de Nederlandse kersenoogst momenteel in volle gang. De kwaliteit is prima en mooie rijpe en glanzende vruchten vinden zeker wel hun weg naar de consument!

Of registreer je om te kunnen reageren.