weblog

Migo is rijp voor PR-storm

Radar wilde dit weekend graag eens weten hoe dat nou zit met die vriendelijke Migo-peer.

Onder het kopje ‘Kunnen ze die belofte wel nakomen?’ belde het consumentenprogramma van AvroTros met Fruitmasters en met Wageningen UR over de Migo waarmee momenteel nogal opvallend wordt geadverteerd.

De Migo werd twee jaar geleden in Nederland gelanceerd door Koninklijke Fruitmasters in Geldermalsen. De exclusieve merkpeer wordt gedragen door Fruitmasters, de Belgische veiling Belorta en de Württembergische Obstgenossenschaft in Duitsland, die samen de European Fruit Cooperation vormen. Dezelfde club die ook merkappel Kanzi op de markt brengt.

De Kanzi onder de peren

Van meet af aan staat de ambitie overeind: Migo moet de Kanzi onder de peren worden. En waar de merkwaarde Kanzi dus al sinds jaar en dag breed wordt uitgemeten – ’RTL Boulevard wordt mede mogelijk gemaakt door Kanzi’– staat nu ook ’Migo, the friendly pear’ metershoog op billboards langs de drukste snelwegen van Nederland. Ik werd er zelf gisteravond langs de A4 nog bijna door verblind.

En niet voor niks juist daar, want deze peer kun je naar verluidt ook gewoon achter het stuur van je auto eten zonder dat het sap tot aan je elleboog je overhemd in loopt of vlekken maakt op de bekleding van je leasewagen.

Onderzoeker bevestigt verhaal

‘Is dat ook echt zo?’, wilde Radar weten. De dame van Fruitmasters die gebeld werd kon dat natuurlijk alleen maar bevestigen. Maar ook onderzoeker Alex van Schaik van Wageningen UR – inderdaad dé perenhoudbaarheidsonderzoeker van Nederland – stond pal achter de claim dat deze toffe peer én stevig genoeg om niet te kneuzen in je tas of je jaszak én sappig als je er in bijt, zonder echter dat het nou net is alsof je een appel eet.

Tekst gaat verder onder de foto

{{foto,2}}

Perendansfeest met Cliniclowns

Dát vinkje hebben ze binnen bij Fruitmasters. En het kan nog wel wat toffer. Want de volgroeide Migo-bomen hebben kennelijk genoeg vrucht gedragen om een complete PR-storm te rechtvaardigen. Op donderdagochtend 7 december houdt Migo een dansfeest in Club NL in Amsterdam, waarop een cheque wordt overhandigd aan de Cliniclowns. Hip en tof tegelijk.

En ja, laat ik mijn steentje ook maar bijdragen. Ik heb net uit het handje een Migo opgepeuzeld… en ik kon gewoon doortikken zonder met mijn vingers aan de toetsen van mijn pc vast te plakken.

Of registreer je om te kunnen reageren.