laatste update:29 jan 2016

'Wij halen het maximum uit de framboos'

Raspberry Maxx in Meijel wordt gerund door Carlo Peters en Henny Bergeijk. Al snel na de start in 2004 stapten ze over op biologische teelt. In de zomer is het bedrijf van mei tot oktober open voor publiek.

"Op onze 2,5 hectare halen we het maximum uit de framboos", vertelt Henny. Zo bieden ze allerlei activiteiten, zoals uitjes, rondleidingen, picknicks, high tea's enzovoort, met steeds de framboos centraal.

Ook is er op het bedrijf een frambozenwinkel en een frambozenterras. In Amsterdam staan ze op drie biologische markten al ruim acht jaar iedere zaterdag met hun frambozenkraam met framboosproducten, -taartjes en -toetjes.

Zelf frambozen plukken

Mensen kunnen in de zomer zelf de frambozen plukken. Dat gaat op afspraak.  "Iedere dag moet er worden geplukt, dus het kan niet zo zijn dat er de ene dag veel zelfplukkers zijn en de andere dag geen. Wij sturen daarom door de week heen, zodat er altijd iets is te plukken. En zelf plukken we natuurlijk ook, voor markten, de horeca en voor de handel."

Diverse rassen

Om de oogst zoveel mogelijk te spreiden telen ze diverse rassen en ieder jaar wordt een deel van de aanplant vernieuwd. De top in de oogst ligt in juli, augustus en september. Het seizoen begint meestal rond half juni en eindigt afhankelijk van het weer. Vorig jaar liep die door tot maar liefst half november!

Of registreer je om te kunnen reageren.