weblog

Tuinders zijn dol op buitenlanders

Fruitdorp Geldermalsen staat er gekleurd op. Rellen tegen de komst van buitenlanders, terwijl ze er zonder buitenlanders alle appels en peren zelf zouden moeten plukken én opeten.

Ja, ook al zagen ze eruit en gedroegen ze zich als voetbalhooligans van de ergste grootstedelijke soort, het waren toch echt allemaal inwoners van de gemeente Geldermalsen, die daar als een stel wilden het gemeentehuis wilden bestormen. Althans, degenen die zich lieten arresteren waren allemaal Geldermalsenaren. Misschien dat de wel degelijk talrijk naar de Betuwe afgereisde voetbalhooligans wat bedrevener waren in het uit handen van de ME blijven.

Waar inwoners van Geldermalsen dan weer een stuk bedrevener in zouden moeten zijn, is het beseffen dat een flinke hoeveelheid zich stierlijk vervelende asielzoekers een aantrekkelijk arbeidspotentieel vormen. Oké, nu mogen asielzoekers niet werken. Pas als ze een verblijfsstatus hebben mogen ze zich aansluiten bij het legertje tamelijk kansloze werkzoekenden met een niet-Hollandse achternaam en een moeizaam cv. Maar gaat dat zo blijven? Of gaan we deze mensen net als twintig jaar geleden de kans geven op zinnige bezigheden in de open lucht? Genoeg Geldermalsense fruittelers die nog wel wat klusjes hebben waar ze maar moeilijk mensen voor kunnen vinden of dat ze nu chemisch oplossen zoals het dunnen van bloesemems in geval van overdadige bloei.

Nee, ik denk niet dat er fruittelers bij waren, daar voor dat Geldermalsense gemeentehuis. Welke tuinder is er nou immers níét dol op buitenlanders? Of zouden onze fruittelende vakbroeders en –zuster thuis toch zachtjes hebben zitten mee huilen met die wolven op dat dorpsplein?

 

Zie rechtsonder op de homepage ook de poll.

Of registreer je om te kunnen reageren.