'ATS heeft precies goed uitgepakt'

De behandeling met ATS heeft bij Arian in ’t Groen uit Waspik goed uitgepakt.

“Op maandag en dinsdag voor Hemelvaart was het hier nog mooi weer. Vooral op het oudere hout, dat toen volop in bloei stond, is het resultaat goed te zien. Op het jongere hout is de uiteindelijke zetting nog wat moeilijker te beoordelen, maar ik verwacht ook daar niet teveel vruchten.”

“Misschien dat ik deze week nog Maxcell inzet voor wat meer dunning. Maar zoals het er nu uitziet, durf ik dat niet aan. De kans is groot dat er dan net teveel appels af ruien. Bij de Kanzi bijvoorbeeld tel ik nu ongeveer honderdveertig appels. Daar ruien er nog een deel vanaf, waarna je niet zo ver meer van het optimale aantal van honderd vruchten aan een boom zit. Ook bij Elstar is de inzet van Maxcell denk ik niet nodig.”

Ondanks de regen in mei lijkt de schurftbehandeling goed gelukt. “Ik heb bij de werkzaamheden in de boomgaard nog geen schurft gevonden. In het begin waren de noodzakelijke bespuitingen goed te plannen. Later werd het moeilijker, maar ik heb niet zo’n groot bedrijf. Dan lukt het makkelijker om voor elke perceel tussen de buien door een goed moment te vinden.”

“Inmiddels staan alle koppen weer vast en ben ik de Kanzi aan het nalopen op vruchtboomkanker. Met dit warme weer gaat het blad aan de aangetaste takken slap hangen, zodat je goed ziet wat weg moet. Dat brengt ook meer licht in de boom, want het is vooral bij Kanzi belangrijk alleen hele goede kwaliteit te telen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.