Doorgaan naar artikel

“Bloei begin maart”

Marco van As uit het Betuwse Tricht verwacht volgende week het eerst blad te kunnen knippen in zijn aardbeien. “We zijn 8 februari de kas weer gaan opstoken.”

“Na 19 januari zijn we koud gegaan om de planten winterrust te geven. De benodigde 400 uur beneden 8 graden was vorige week vrijdag bereikt. Ik verwacht dat de planten begin maart kunnen bloeien.”



“Kort daarop zetten we ook de buitenaardbeien weer terug op de stellingen. Die zijn in december ingevroren en komen begin maart weer uit de cel. Tegen die tijd is ook de snoei van de rode bessen weer actueel. In de laatste ronde worden de Rovada’s netjes geknipt. Het zijn vierjarige struiken, waarvan een deel al op hoogte is. Daar wordt dan ook de kop van ingeknipt.”



“Voor de structuur van de grond zou het goed zijn als het nog een keer goed droog vriest. Maar dat lijkt er niet op. Afgelopen zaterdag viel hier 10 centimeter sneeuw, terwijl de grond amper bevroren was. Zo krijg je nog meer nattigheid in een toch al natte grond; onder de sneeuw is de grond nog gewoon zacht.”

Deze week zou ik graag een halve pagina fruitnieuws van je bestellen. Die kun je vullen met 1 bericht van 315 woorden + foto of 2 berichten van in totaal 270 woorden waarvan één bericht met foto. Gaat het lukken om die uiterlijk donderdag 31 januari 09.00 uur in te leveren?

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin