Doorgaan naar artikel

“Die mannen durven wel te knippen”

Berto Kerkhof uit Deil is maandagmiddag naar een snoeibijeenkomst van Fruit Consult geweest op het PPO- fruit in Randwijk. Blauwbekken!

“Ik was blij dat ik m’n doorwerkpak aan had. Het sneeuwde behoorlijk en dat maakte het extra koud. De adviseur die snoeit blijft nog enigszins warm, de anderen er om heen staan te blauwbekken. Maar ik ben blij dat ik ben gegaan, met name om de snoei van Junami te bekijken. De mannen van Fruit Consult durven wel te knippen. Je bent zelf toch geneigd wat zuiniger te snoeien en een takje meer te laten zitten. Maar bij de demonstratie werd flink ingezet op vervangingssnoei op grote stompen, waarop weer nieuwe bekleding ontstaat. En dat is ook wel in lijn met de snoei zoals we die bij dit ras hebben uitgezet. Zelf heb ik nog weinig gesnoeid. We hebben vorige week vijftienhonderd Elstar in geboet die door de vorstschade is weggevallen. Tussendoor is een cel Elstar gesorteerd en ook Junami is al afgezet.”



Vruchtboomkanker

“Hoewel het blad al is gevallen, blijf ik toch de wondjes op de bomen behandelen tegen vruchtboomkanker. Daar ben ik echt scherp op; ik blijf om de tien dagen rijden, afgelopen vrijdag nog. De omstandigheden waren toen optimaal; bladstil weer en goed te berijden grasbanen. Achteraf ben ik daar heel blij mee. Voor deze hele week zijn de vooruitzichten zo slecht dat je de boomgaard niet in komt met de trekker.”

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin